La campanya de la renda començarà el 5 d’abril sense el programa PADRE

L’Agència Tributària Espanyola ja ha fet públic el calendari de la campanya de la renda que començarà aquest proper 5 d’abril per a les presentacions telemàtiques i l’11 de maig per a les presencials. El termini serà fins al 30 de juny. Si el resultat surt a ingressar i es vol domiciliar el pagament, caldrà fer-ho abans del 26 de juny.

Una de les novetats principals d’aquest any és la desaparició total del popular programa PADRE (Programa d’Ajuda a la Declaració de la Renda), que servia d’ajuda per confeccionar la declaració. L’any passat es va eliminar per la majoria de contribuents i va quedar només per als declarants d’activitats econòmiques, fonamentalment autònoms. El substitut del programa PADRE és el sistema Renda Web on s’hi accedeix mitjançant la seu electrònica. Allí hi ha una proposta de declaració, com si fos l’esborrany, però més senzill i ampliat a tots els contribuents.

És molt important que aquesta declaració provisional es revisi atentament perquè hi poden faltar dades, estar incomplerta o afegir conceptes a deduir. A Poch i Ruana estem a la vostra disposició per fer-ho o per ajudar-vos a presentar la declaració de la renda.

En els propers dies també us anirem explicant novetats de la renda d’enguany i les deduccions aplicables.

rendaok