La meva primera vegada: Sóc autònom i he de contractar a algú

El primer que has de saber és que esdevindràs un autònom ocupador o el que es el mateix que vol dir que tindràs persones a càrrec. De cara a la Seguretat Social passaràs a ser un autònom-empresari.

El primer que has de fer és inscriure’t com a empresari a la Tresoreria General de la Seguretat Social presentant el model TA-6. A partir d’aquí t’assignaran un Codi de Compte de Cotització (CCC), que vindria a ser el número de la teva empresa que consta, després, a les altes i baixes dels teus treballadors conjuntament amb el Número d’Afiliació a la Seguretat Social.

Des de gener del 2011 és obligatori que els autònoms i pymes amb menys de 15 treballadors contractats realitzin l’alta dels treballadors telemàticament mitjançant el sistema “Red Directo” de la seguretat social, poden gestionar-ho la empresa directament o a traves d’un assessor laboral, com ara la gestoria Poch i Ruana. Aquest sistema permet fer altes i baixes de treballadors, modificacions dades d’empresa, comunicació alta o baixes mèdiques etc.

A partir d’aquí ja pots elaborar el contracte i signar-lo amb el treballador. Un cop signat s’ha de registrar el contracte en el termini de 10 dies a la Oficina de Treball de la Generalitat.

Si només pensar en anar a la Seguretat Social t’agafen tots els mals o això dels models et sona a xinès, a Poch i Ruana et podem ajudar. Entenem els teus neguits i posem els nostres serveis de gestoria a la teva disposició.

Tresoreria Seguretat Social  gestoria Poch i Ruana

Et podem estalviar d’anar a la Seguretat Social