Què he de tenir en compte per fer la declaració de la Renda?

Com ja us vam explicar, la campanya de la Renda 2015 ja està en marxa. Aquí pots consultar-ne el calendari. A Poch i Ruana tenim tot el nostre equip de les oficines d’Igualada, Piera i Barcelona a la teva disposició per ajudar-te en el que calgui. Demana’ns hora al telèfon 93.805.15.51 T’avancem algunes de les qüestions que et caldrà tenir en compte a l’hora de fer la declaració:

Variacions en la situació familiar. Has canviat d’estat civil, has tingut fills, algun dels teus fills ha començat a treballar, alguna mort d’un descendent o ascendent a càrrec que s’hagi produït durant el 2015? Algunes d’aquestes variacions poden ser importants, per exemple, si heu passat a ser família nombrosa.

– Si estàs casat, també hauràs de mirar si et surt més a compte fer la declaració conjunta o individual. A Poch i Ruana te’n podem fer l’estudi.

– Enguany s’han produït alguns canvis en les deduccions del lloguer. Si pagues lloguer per la teva residència habitual, caldrà tenir-ho en compte.

– Si la teva primera residència és de compra serà necessari saber la data d compra i si pagues hipoteca. No en tots els casos pots fer deduccions i no tots els casos són iguals.

– Si tens propietats i en cobres lloguers per al seu ús també caldrà tenir-ho en compte. La declaració d’enguany encara manté algunes deduccions.

– Pel que fa al capítol feina, és a dir als ingressos del treball, has de revisar si tens un o més pagadors, si t’han acomiadat d’alguna feina, has canviat de feina, etc.

– En el capítol laboral també et pots deduir les quotes sindicals i/o professionals i també despeses derivades d’acomiadament, amb els límits marcats per llei.

– Per últim, busca certificats de donacions i no t’oblidis dels plans de pensions que puguis tenir.

I recorda, estem a la teva disposició per ajudar-te en el què convingui. T’ho posarem fàcil!

 

hissenda