Quins ‘tiquets’ em puc desgravar?

La resposta és cap. Abans que res has de saber que Hisenda va canviar la legislació el 2013 i que els ‘tiquets’ són ara ‘factures simplificades’ . Si la teva idea és aprofitar el munt de tiquets de dinars i sopars que has fet durant les vacances, d’aparcaments, etc. ja t’ho pots treure del cap. Per poder desgravar-te tant la despesa com l’IVA cal que es compleixin tres requisits:

  1. La despesa ha d’estar vinculada amb la teva activitat empresarial o professional.
  2. Entre altres requisits, per poder exercitar el dret de deducció, la factura simplificada ha de contenir el teu NIF i domicili, així com la quota tributària repercutida consignada per separat.
  3. S’ha de registrar al llibre de comptabilitat o registre d’IVA i conservar el document acreditatiu durant cinc anys.

Així doncs, no s’admeten els tiquets dels restaurants per deduir-se les despeses de menjars, cal que sigui una factura que inclogui totes les dades de l’establiment i les nostres o de la nostra empresa, així com l’IVA desglossat. El mateix passa amb els tiquets d’aparcaments, per exemple.

Tiquet
El reglament sobre facturació el podeu trobar aquí.
La legislació vigent que s’aplica sobre l’IVA la podeu consultar aquí on també hi trobareu el detall de les despeses que es poden desgravar, en quin percentatge, etc.
Som com tu. Estem amb tu.