Regulació del sistema de Formació Professional

Aquest 1 de gener ha entrat en vigor la llei 30/2015 que regula el sistema de Formació Professional per a l’ocupació. Aquesta normativa, segons el govern, pretén millorar la qualitat dels cursos de formació, dotar al sistema de major transparència i evitar els fraus en matèria de formació que han existit en els darrers anys i amb casos tan sonats com els de l’antiga Forcem.

Sigui com sigui, a hores d’ara, una de les principals conseqüències és la supressió de la formació a distància que queda substituïda per la teleformació. La teleformació la faran els centre acreditats. Aquests canvis dificulten la contractació mitjançant el contracte d’aprenentatge i formació, que a més necessiten una autorització prèvia del SEPE abans de la seva formalització, cosa que suposa gairebé un més d’endarreriment.

Tot i així aquests contractes tenen associades diferents bonificacions com la reducció de quotes empresarials, finançament de la formació o la bonificació addicional per finançar els costos de tutorització de l’empresa.

Recordeu que la gestoria, a les seves oficines d’Igualada, Barcelona i Piera, compta amb els millors partners en formació. Per més informació us podeu posar en contacte amb nosaltres.