Els empresaris també poden fer vacances

Hi ha petits empresaris o emprenedors que no poden o no saben desconnectar en períodes de vacances, n’hi ha d’altres que directament pateixen el síndrome d’Estocolm de l’empresari i uns darrers, sovint autònoms o responsables d’empreses micro o familiars, que són el genet solitari. Però l’empresari també té dret a marxar de vacances i ho ha de fer, per la seva salut i per la de la seva empresa. Com fer-ho?

  1. Les vacances s’han de preveure amb antelació. Això permetrà enllestir les tasques importants i urgents abans del dia D, avisar als treballadors, clients i proveïdors i preveure qui farà les nostres tasques durant els dies que no hi siguem. També és molt recomanable fer vacances en funció de la dinàmica del sector on ens trobem.
  2. Preveu el període de vacances pensant en les nòmines, pagaments i cobraments. Si saps que has de signar documentació, anar al banc o autoritzar pagaments, planifica les vacances tenint en compte aquesta data. A Poch i Ruana t’ajudarem a deixar tota la paperassa enllestida abans de marxar, vetllarem per la teva empresa mentre no hi siguis i ajudarem als teus col·laboradors.
  3. Confia i delega en un col·laborador. Abans de marxar dedica’ls el temps necessari, elabora un informe de tasques, pensa en quins dubtes els poden sorgir, crea un document de preguntes i respostes que es puguin trobar i tot plegat, fes-ho amb temps, per tal d’analitzar quines són realment les teves tasques i quines dificultats es pot trobar la teva mà dreta. Inclou també el teu telèfon de contacte i horaris preferibles per trobar-te en cas d’algun assumpte important. Deixa un romanent de tresoreria per imprevistos.
  4. Fes una còpia de seguretat de l’ordinador i del sistema informàtic abans de marxar. Et donarà tranquil·litat.
  5. Per últim, programa un correu electrònic d’auto-resposta indicant qui queda al capdavant de l’empresa i el seu contacte.

Si malgrat tot no et quedes tranquil, pensa que estem a l’era de la tecnologia i que sempre que ho vulguis pots fer un cop d’ull al correu electrònic o, fins hi tot, dedicar una temps curt i prudent a la feina durant les vacances. Això sí, pensa que l’empresari no és un superheroi i també necessita desconnectar i descansar.

Bones vacances!

empresari vacances